Сълзици с крем маскарпоне и лимонов аромат

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак276412961
12/11/2019
"Наистина ще ви потекат сълзи от радост, щом опитате вкусните сълзици, които сме ви приготвили, на бас? "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер маскарпонето с пудрата захар.

Овкусете с настърганата кора и сока на един малък лимон.

Разстелете листа бутертесто. Надупчете с вилица.

Намажете го на тънък слой с крема от маскарпоне.

Навийте първо едната къса страна на правоъгълника до средата, след това другата.

Не навивайте много стегнато! Бутерът трябва да има място да се разлисти.

Нарежете на малки бутер рулца.

Наредете сълзиците в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете сладките на 170°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Още топли поръсете сълзиците с крем маскарпоне и лимонов аромат с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
maria.tonova
maria.tonova
13.11.2019 09:57
много добре изглеждат
0
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 22:46
с портокалова кора също ще стане добре според мен
0
0