Печено пуешко бутче с кестени

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
372
60
420
2
13/11/2019
"Пуйка с кестени - и това ако не е страхотно ястие, съжаляваме само, че е едно бутче "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 034
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хаванче счукайте розмарина, две дафинови листенца, зърната черен пипер, чесъна, салвията и щедра щипка сол.

С остър нож направете нарези върху пуешкото бутче. С получената счукана ароматна паста намажете добре бутчето.

Нарежете моркова и целината на дълги ленти и ги наредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Полейте с 2-3 с.л. зехтин.

Върху зеленчука сложете овкусеното пуешко бутче. Полейте го с чашка зехтин, а в тавата излейте зеленчуковия бульон.

Сложете тавата в загрята на 180°C фурна и печете около час, като от време на време поливате със соса от тавичката.

С остър нож направете нарези на кестените. Сложете ги във вряща вода с две дафинови листа и варете около 30 мин. Прецедете и обелете кестените, докато са топли.

В тиган разтопете бучка краве масло, сложете кестените и полейте с коняка. Поразтръскайте съда на огъня за няколко минути, за да се овкусят кестените.

Прехвърлете печеното пуешко в чиния за сервиране. Подредете наоколо кестените и залейте всичко със соса от печенето и кравето масло от кестените.

Сервирайте печеното пуешко бутче с кестени топло!

Освен кестените много подходящо за гарнитура е и картофено пюре!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sonya Simeonova
Sonya Simeonova
14.11.2019 10:19
Страхотно ястие, Ивана! Ще го сготвя при първа възможност! Поздраи!
0
0