Погача за приятели

14/11/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене105 мин.
Общо135 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 198
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купичка сипваме малко от прясното мляко, около 100 мл предварително леко затоплено, но не горещо, прибавяме захарта, прясната мая и 2 с.л. от брашното, разбъркваме и оставяме на топло да втаса.

След което в широк и дълбок съд пресяваме останалото брашно, за да се аерира, правим кладенче в средата, в което изсипваме останалото затоплено мляко, в което сме добавили и солта, маяната смес, олиото, оцета, яйцата и киселото мляко и замесваме меко, но нелепнещо тесто.

Което след това покриваме и оставяме на топло, докато удвои обема си.

След това отново го премесваме и отново го оставяме за малко да си почине. През това време си подготвяме тава с диаметър 28 см, която застиламе с хартия за печене и включваме фурната да се загрява на 220 градуса с включен вентилатор.

Оформяме погачата по желание, след което я оставяме на топло и покрита, за да не хване коричка тестото - до изпълване на тавата.

Намазваме с разбитите жълтъци, поръсваме със сусама и слагаме питката да се пече от начало на 220 С°за около 15 минути, след което я покриваме с алуминиево фолио, наваляйки фурната на 180 С° и печем до готовност.

В моя случай това ми отнема около 1 час и 30 минути, докато погачата за приятели е напълно готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар