Начин на приготвяне
Тиквата се измива, обелва и сварява. Оставя се да изстине леко, след което с вилица или прибор за намачкване се прави на пюре.
Бутертестото се отваря, развива и се доразточва с дървена точилка (ако нямате, може да използвате бутилка от вино или прав буркан).
След това се намазва равномерно с тиква, така че да покрива добре тестото (виж снимката).
Орехите се счупват, изваждат се ядките, след което се смилат в мелачка за ядки на едро. Поръсват се върху тиквата.
Накрая се поръсва с канелата.
Рулото се завива по дългата му част и се нарязва на кръгчета с дебелина около два сантиметра.
След това охлювчетата се подреждат в тава върху кухненска хартия за печене.
Печката се загрява на 200 градуса с вентилатор. В загрята вече фурна се слагат да се пекат бутер сладкишите за около 20-25 минути или докато придобият леко златист цвят.
Канелените бутер охлювчета с тиква и орехи могат да се поръсят с пудра захар по желание. Поднасят се топли с чай или кафе.
Коментари