Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Кисело зеле с патешки маншони

Кисело зеле с патешки маншони

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кисело зеле с патешки маншони6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4
"Кисело зеле с патешки маншони - още една причина да обичаме зимата"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 750 - 800 г
  • патешки маншони - 650 г пресни
  • лук - 1 глава или 4 - 5 стръка зелен
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 200 - 250 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • За бульон
  • моркови - 1 бр. голям
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • целина - 2 стръка
  • пащърнак - 1 корен
  • черен пипер - 6 - 8 зърна
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в голяма тенджера с вода всички зеленчуци и подправки за бульона - зеленчуците само почистени и разполовени.

Когато течността закъкри, добавете патешките маншони и варете на умерен огън до готовност на месото - около час.

Накълцайте лука и го сложете да се запържва бавно в олиото. Зелето нарежете на тънки ивици и когато лукът започне да се карамелизира, го прибавете към него, заедно със скилидките чесън - ситно нарязани или настъргани на фино ренде. Сипете виното и задушете на слаб огън.

Прибавете доматите, червения и черен пипер, дафиновия лист и малко сол и налейте 1 ч.ч. и малко от бульона - прецеден. Задушете за около 10 минути и прехвърлете в тавичка, заливайки с още от бульона. Използвайте, колкото прецените, че ще е достатъчно, за да се сготви напълно зелето в него. Сложете и патешките маншони.

Печете под капак във фурна загрята на 200 градуса или завийте тавичката с алуминиево фолио.

Когато зелето поеме течността и омекне напълно, махнете капака и оставете за още няколко минути, за да придобие месото лек загар. След това ви остава само да се насладите на това уникално кисело зеле с патешки маншони.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: