Меденки с бадеми

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Меденки с бадеми2 / 2
16/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"В сърцето на всяка меденка има място за един бадем, както в нашето сърце винаги ще има място за още една меденка с бадем"

Необходими Продукти

  • мед - 150 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 360 г
  • захар - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • ядки - 50 г
  • за намазване
  • сметана
  • яйца - 1 бр. жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете меда при маслото и ги загрейте на тих огън докато медът не се разтопи. При непрекъснато бъркане добавете брашното, захарта, предварително разбитите яйца и содата бикарбонат.

Ще получите меко тесто, което оставете на топло за 1 час.

От готовото тесто разточете кора с дебелина около 1.5 сантиметра. Изрежете си каквито искате формички и ги подредете на разстояние една от друга в предварително намазнена и набрашнена тава.

Глазирайте ги със смес от сметана и жълтък. В центъра на всяка набодете по 1 бадем и изпечете.

Меденките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: