Кавърма с пилешки дробчета и зеленчуци

Румяна С.Румяна С.
Чирак
83
451
349
258
16/11/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 439
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме си мазнината и запържваме дробчетата, като овалваме едно по едно в брашното, докато придобият приятен загар. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Нарязваме си лука на едри ленти, моркова - на малки кръгчета, чушката и чесъна на дребно. След като са готови, дробчетата ги изваждаме на хартия да попие мазнината.

В същата мазнина слагаме зеленчуците, разбъркваме и слагаме капак да ги задушим за 10-тина минутки, като разбъркваме периодично. Готвим, докато омекнат.

Връщаме дробчетата при зеленчуците, добавяме подправките и доматеното пюре. Аз използвах малко бурканче домашна консерва домати /250 мл/, като доматките са на парченца и използвам и сока, и доматките. Оставяме на умерен огън, докато пюрето се редуцира и кавърмата е сгъстена.

Сервираме кавърмата с пилешки дробчета и зеленчуци топла, като по желание можете да я поръсите с нарязан на ситно магданоз.

Керамична касерола с дръжки 16см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мартин
Мартин
20.02.2020 20:43
Вкусотия:) Морковите настъргах на ренде, повече-ми харесва така ястието:)
1
0