Кавърма с пилешки дробчета и зеленчуци

Румяна С.Румяна С.
Новак
60
30
92
16/11/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме си мазнината и запържваме дробчетата, като овалваме едно по едно в брашното, докато придобият приятен загар. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Нарязваме си лука на едри ленти, моркова - на малки кръгчета, чушката и чесъна на дребно. След като са готови, дробчетата ги изваждаме на хартия да попие мазнината.

В същата мазнина слагаме зеленчуците, разбъркваме и слагаме капак да ги задушим за 10-тина минутки, като разбъркваме периодично. Готвим, докато омекнат.

Връщаме дробчетата при зеленчуците, добавяме подправките и доматеното пюре. Аз използвах малко бурканче домашна консерва домати /250 мл/, като доматките са на парченца и използвам и сока, и доматките. Оставяме на умерен огън, докато пюрето се редуцира и кавърмата е сгъстена.

Сервираме кавърмата с пилешки дробчета и зеленчуци топла, като по желание можете да я поръсите с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар