Сгряваща патешка супа

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
18/11/2019
"Когато ви е студено, тази патешка супичка ще ви сгрее по много вкусен начин "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 482
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките бутчета от крила (500 г маншони), при необходимост почистваме от пера и заливаме с вода.

Слагаме да се сварят, като в началото на завирането обираме образувалата се пяна.

Варим половин час и при бутчетата слагаме и почистени, обелени и старателно измити цели картофи (3 бр.). Моркова и лука белим, измиваме и нарязваме. Слагаме и тях при патешкото и картофите.

Варим патешката супа, докато се сварят и омекнат всички съставки. Тогава изваждаме патешките бутчета и картофите.

В купа или чиния намачкваме картофите с вилица (не е задължително да са фино смлени). Слагаме пасираните картофи в супата.

Патешките маншони обезкостяваме и нарязваме месото на ситно и също като картофите - прибавяме в супата. Посоляваме и ръсваме черен пипер, куркума и стрити сушени листа целина в количества по вкус.

Слагаме фидето и варим още - до готовност. При необходимост доливаме топла вода.

Сварената супа дръпваме от котлона и приготвяме застройката. В касерола или тенджерка смесваме кисело мляко с яйце , брашно (1 ч.л.) и щипка лимонена киселина.

Разбъркваме хомогенно и слагаме на котлона. Варим застройката с непрекъснато разбъркване с бъркалка, докато се сгъсти като крем.

Снемаме от котлона и като продължаваме разбъркването, наливаме няколко черпака от врялата супа.

Получената застройка изливаме в супата, разбъркваме и сервираме гореща сгряващата патешка супа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар