Моят сполучлив домашен кашкавал

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
229
2k
764
549
2
19/11/2019
"Разбрахме кой е на хубавият кашкавал, можете ли да познаете - домашният, разбира се "
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 747
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • краве мляко - 3 л
  • лимонена киселина - 1 к.п. 10 г на Руби /от всички не се поличава/
  • сол - 3 с.л.
  • тензух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едан стара рецепта, която научих от свекъра си и я приготвих и аз, да се предават знанията.

Взимаме тенджера и вътре слагаме 3 литра краве мляко и чакаме да заври. След като заври, взимаме малко мляко в малка купа, вътре добавяме 3 супени лъжици /не много препълнени/ сол и разтваряме солта в млякото.

После добавяме осоленото мляко в тенджерата при другото мляко и разбъркваме.

След което добавяме пакетче лимонена киселина и разбъркваме, то се пресича веднага.

Сипваме сместа за домашния кашкавал в чист тензух, направен като торба, и оставяме за около 1 час да виси някъде закачен, така че да му тече водата.

После взимате топката кашкавал, която вече се е стегнала напълно, и консумирате сполучливия домашен кашкавал с удоволствие.

Издържа в хладилник повече от 1 седмица.

Стилен керамичен поднос с шистов ефект-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен керамичен поднос с шистов ефект
14.00 лв.
10.78 лв.
Виж ››

Станете любимите домакини на вашите гости, поднасяйки им вкусни ордьоври върху стилния керамичен поднос. Той е с шистоф ефект, който го прави още по-изискан и представителен.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Plamen Yotov Peshev
Plamen Yotov Peshev
08.02.2020 16:51
"лимонена киселина - 1 к.п. 10 г на Руби " - Що за киселина е това и от къде може да се закупи ?
3
0