gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Задушени пуешки бутчета в разкошен сос

Задушени пуешки бутчета в разкошен сос

Задушени пуешки бутчета в разкошен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
19/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешките бутчета и ги обезкостете. Посолете и поръсете с черен пипер.

Разтопете кравето масло в тигана.

Запечатайте бутчетата от всички страни. Извадете и заделете.

Обелете гъбите и нарежете на филийки. Сложете ги в същата мазнина. Запържете добре.

Върнете бутчетата. Налейте бялото вино.

Изчакайте да се изпари алкохолът, налейте сметната и малко водичка. Посолете и поръсете с черен пипер.

Намалете котлона, затворете с капак и задушавайте до готовност на месото.

Извадете и сервирайте задушените пуешки бутчета в разкошен сос веднага, докато е топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: