Начин на приготвяне
Смесваме и разбъркваме всички продукти за марината и с получената смес намазваме телешката плешка от всички страни.
Оставяме в затворен съд поне за 3-4 часа, най-добре за 12-15 часа в хладилник.
В зависимост от възрастта на телето и големината на парчето времето за приготвяне на месото варира. За крехко младо телешко, както в този случай, печем около час до час и 20 мин в затворен йенски съд или под фолио.
Периодично завъртаме месото и го намазваме с остатъка от маринатата.
След като месото е полуготово и при проба пуска само прозрачен сок, откриваме съда и запичаме за още 15-20 мин до златиста коричка.
Соковете от месото прецеждаме, добавяме към тях бульона и манатарките.
Овкусяваме със сол, черен пипер, мащерка и готвим печеното телешко, докато се редуцира до желаната за сос консистенция.
Ако желаете, може да добавите и малко печено брашно за сгъстяване.
Матираме с маслото и поднасяме телешка плешка с Грейви сос.