Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинска глава с картофи

Свинска глава с картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Свинска глава с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Казват, че най-вкусното свинско месо е от главата на свинята, но ще трябва да хапнем поне още 1-2 порции, за да сме напълно сигурни"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 с кожата
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 1 глава
  • червено вино - 1 л
  • черен пипер - 18 зърна
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е да накиснете за 1 нощ свинската глава, за да може да й излезе кръвта. След това я посолете много добре и поставете в голям гювеч заедно с почистените скилидки чесън, с които се шпикова.

Добавете дафиновите листа, черния пипер и залейте с виното. Така свинската глава се пече на около 130 градуса за 8-9 часа или докато месото й започне да се отделя само. Може да я обърнете по време на печенето.

Готовата свинска глава извадете и обезкостете, като се запазва месото. В тиган загрейте мазнина и сложете да се запържи нарязания на тънки полумесеци лук, докато започне леко да се карамелизира.

Тогава добавете местото и успоредно сложете почистените и нарязани картофи да се пекат с подправки по избор. Към края поръсете лука и месото с червен пипер, още сол при нужда, разбъркайте и след 3 минути снемете от котлона.

Поднесете свинската глава с гарнитура от печените картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: