Мароканска доматена супа с нахут

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
372
59
419
2
23/11/2019
"Ако ви се иска да опитате различна кухня, препоръчваме мароканска доматена супа с нахут "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 013
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода за 24 часа. Измийте го и налейте студена вода. Нарежете моркова, селърито и лука. Пуснете зеленчуците при нахута, добавете клонче розмарин и цяла скилидка чесън.

Варете, докато нахутът омекне. Обелете и почистете от семките 3-4 бр. домати. Нарежете ги на малки парченца. В тиган загрейте зехтина.

Пуснете нарязаните домати и две супени лъжици доматен концентрат. Овкусете със сол и щипка захар. Запържете за около 10 мин. Изсипете запържените домати при нахута и варете още 10 мин.

Поднесете тази мароканска доматена супа с нахут, топла, с нарязани варени яйца.

Да ви е сладко!

Забележка: Може да ползвате сварен нахут от консерва. В този случай задушете моркова, селърито, лука, чесъна и розмарина в зехтин до омекване. След което добавете нарязаните домати и продължете готвенето още около 10 мин. Добавете измития нахут, налейте малко топла вода и кипнете получената доматена супа!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар