Пастет от червена леща

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
577
15
21
1
24/11/2019
"Препечените филийки си имат ново другарче - пастет от червена леща, с който се разбират много, ама много добре "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 233
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецепта за пастет от червена леща с изключителна плътна текстура, улесняваща намазването на препечен хляб или сухари!

В 1 ч.ч. вряща вода сипваме шарлана и да се варят на ситно нарязаните джинджифил, чесън и чушки. Начупваме карфиол на малки розетчици и ги добавяме да се варят.

Отделно почистената и измита 2-3 пъти червена леща, по желание я накисваме  за 5 минути, а след това я добавяме към зеленчуците!

В малка купичка си сипваме подправките една след друга - хималайска сол - 1 ч.л. на вкус, куркума - 1 ч.л. равна, кимион - 1/2 ч.л., кориандър - 1-2 щипки, чубрица - 1/2 ч.л. равна, джоджен - 1/2 ч.л. равна, червен пипер - 1/2 ч.л., черен пипер - 2-3 щипки, кафява кристална захар - 1/2 ч.л. за добавяне на нежна карамелизирана сладост.

Добавяме водичка постепенно и по малко, само колкото да се свари лещата. Варим с постоянно бъркане, до пълна готовност на продуктите.

В мощен блендер изсипваме леко охладена леща и блендираме за няколко секунди - докато получим желаната гъста кремообразна консистенция!

Сервираме пастета с препечени филийки пълнозърнест хляб!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар