Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа от нахут с бекон и гъби

Кремсупа от нахут с бекон и гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кремсупа от нахут с бекон и гъби
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Вземете най-голямата лъжица, която имате, защото днес сервираме кремсупа с нахут, бекон и гъби, приятен апетит"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин - 1 щипка
  • домати - 1 бр.
  • за гарниране
  • бекон - 100 г
  • гъби - 3 бр.
  • зехтин
  • салвия - 2 листенца
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода за 24 часа. Сложете набъбналия нахут в тенджера, добавете нарязаните на ситно лук, селъри, розмарин, чесън и морков. Посолете.

Сварете до омекване на нахута. Пасирайте супата. В тиган загрейте чашка зехтин. Запържете бекон до златисто. Полейте с бялото вино и изчакайте няколко минути, докато се изпари алкохолът.

Пуснете нарязаните на филийки гъби при бекона. Добавете няколко листенца салвия. Захлупете съда и задушете, докато остане на мазнина. Сервирайте кремсупата топла с бекона и гъбите, полята със зехтина от задушаването.

Вкусна кремсупа от нахут с бекон и гъби!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: