Пуешка яхния с вино

23/11/2019
"Пуешка яхния с вино - не се съмняваме във вкуса, колебаем се с какво питие да гарнираме ястието "
Приготвяне7 мин.
Готвене30 мин.
Общо37 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо909
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 300 г
  • лук - 200 г
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1 к.ч. Педро Хименес
  • бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на късове като за кавърма. В тенджера под налягане, налейте малко олио и запържете месото до златисто. Извадете и заделете.

Нарежете лука на дребно и го задушете в същата мазнина. Добавете царевичното нишесте и запържете за кратко. Налейте виното и бульона.

Изчакайте 5 минути, махнете от котлона и пасирайте соса с пасатор. Върнете месото вътре, затворете тенджерата и варете 10-15 минути яхнията.

Изключете, изчакайте да излезе парата. Отворете и сервирайте топлата пуешка яхния с вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар