Начин на приготвяне
Измиват се добре свински език и шкембе. Може да се сварят в тенджера под налягане или залети с вода в обикновена тенджера, заедно със зърна бахар и един дафинов лист.
Варят се до готовност. Може да извадите езикът преди шкембето. Още докато е топъл, езикът се бели и нарязва на средно тънки филийки, а шкембето се нарязва на малки парчета.
В тиган се загрява олио и половината масло. Добавят се нарязани филии език, пържим до златисто, като се овкусява с желаните подправки и изваждаме в чиния.
Поставя се останалото масло и добавяме парчета шкембе да се запържи и то. Сервираме мезето от език и шкембе като мезе, поръсено с шарена сол, червен пипер и други подправки по желание.
Върви с домашно вино или бира. Да ви е вкусно!