Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Мезе от език и шкембе в масло

Мезе от език и шкембе в масло

Мезе от език и шкембе в масло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Езикът и шкембето в масло са чудесно мезе, което върви с домашно вино или бира. Да ви е вкусно!"

Необходими Продукти

  • свински език - 1 бр.
  • шкембе - 1 бр.
  • масло - 120 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • бахар - 3 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чубрица
  • шарена сол
  • чушки - 1 бр. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се добре свински език и шкембе. Може да се сварят в тенджера под налягане или залети с вода в обикновена тенджера, заедно със зърна бахар и един дафинов лист.

Варят се до готовност. Може да извадите езикът преди шкембето. Още докато е топъл, езикът се бели и нарязва на средно тънки филийки, а шкембето се нарязва на малки парчета.

В тиган се загрява олио и половината масло. Добавят се нарязани филии език, пържим до златисто, като се овкусява с желаните подправки и изваждаме в чиния.

Поставя се останалото масло и добавяме парчета шкембе да се запържи и то. Сервираме мезето от език и шкембе като мезе, поръсено с шарена сол, червен пипер и други подправки по желание.

Върви с домашно вино или бира. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: