Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен зеленчуков гювеч с картофи и грах

Постен зеленчуков гювеч с картофи и грах

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Постен зеленчуков гювеч с картофи и грах2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Добавяме още едно вкусно ястие към менюто на хората, които постят - зеленчуков гювеч с картофи и грах"

Необходими Продукти

  • картофи - 1/2 кг
  • зелен фасул - 200 г
  • грах - 100 г
  • спанак - 4 топчета замразен
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 1 ч.л. сушен
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и зеленият фасул се нарязват на парчета според предпочитанието.

Всички зеленчуци, заедно 2 с.л. олио и вода, колкото да ги покрие, се слагат на бавен огън да се варят до готовност. При нужда се добавя още гореща вода.

След като се сварят, в тиган с 1 с.л. олио се запържват доматите, нарязани на ситно със солта, захарта и магданоза.

Щом изври течността от тях, се добавят към зеленчуците и се варят още 3-4 минути. Страхотен гювеч, подходящ за постите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: