Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювеч»Заешко със зеленчуци и царевица гювеч

Заешко със зеленчуци и царевица гювеч

Заешко със зеленчуци и царевица гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • заешко месо - 800 г ( предни и задни бутчета)
  • червени чушки - 5 бр.
  • печурки - 250 г гъби пресни
  • лук - 2 глави кромид
  • сладка царевица - 150 г
  • олио - 100 мл
  • бира - 150 мл
  • сол
  • чер пипер
  • червен пипер
  • униварсална подправка - зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешките бутчета се измиват и подсушават, запържват се в малко мазнина от двете страни и се слагат в гювеч.

Гъбите се нарязват на шайби, чушките - на ивици, лука - на полумесци. Лукът се задушава за кратко в тиган и след това се добавя при заешкото в гювеча, след това гъбите и чушките също минават за кратко през тигана и се добавят в гювеча.

Добавя се сладката царевица, сол, чер пипер, червен пипер, универсалната подправка, налива се бирата, наливат се и 150 мл вода, всичко се разбърква хубаво, захлупва се с капака и гювечът със заешко се слага да се пече.

Заешкото със зеленчуци и царевица гювеч се пече се на 200°C първия час, след това се намалява на 180°C и гювечът се пече до готовност (около 90 мин още).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: