Начин на приготвяне
Заешките бутчета се измиват и подсушават, запържват се в малко мазнина от двете страни и се слагат в гювеч.
Гъбите се нарязват на шайби, чушките - на ивици, лука - на полумесци. Лукът се задушава за кратко в тиган и след това се добавя при заешкото в гювеча, след това гъбите и чушките също минават за кратко през тигана и се добавят в гювеча.
Добавя се сладката царевица, сол, чер пипер, червен пипер, универсалната подправка, налива се бирата, наливат се и 150 мл вода, всичко се разбърква хубаво, захлупва се с капака и гювечът със заешко се слага да се пече.
Заешкото със зеленчуци и царевица гювеч се пече се на 200°C първия час, след това се намалява на 180°C и гювечът се пече до готовност (около 90 мин още).