Начин на приготвяне
Чушлетата се почистват от дръжките и се цепват от към върха.
В дълбока тенджера се налива около 150 мл олио и се слагат половината от чушлетата, затварят се с капак и периодично се разбъркват, като хванете тенджерата заедно с капака и разклатите няколко пъти.
Чушките поомекват за около 6-7 мин, изваждат се и се слагат останалите, процедурата се повтаря.
В същата тенджера, където е останало олио от пърженето, се налива оцетът, водата и се добавя захарта и солта, маринатата се вари около 5 мин.
Чушките се слагат в подходящ съд, чесънът се почиства, нарязва на едро и се слага при чушките, заливат се с топлата марината и се добавят нарязаните копър и магданоз, всичко се разбърква добре.
Пържените чушки рибки са подходящи за директна консумация, като се съхраняват в хладилник.
Може чушлетата в буркани да се съхранят и за зимата, като се сложи аспирин във бурканите.