Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Кавърма»Лесна кавърма с наденица

Лесна кавърма с наденица

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Лесна кавърма с наденица
Снимка: Геновева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • варена наденица - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • пиперки - 7 - 8 бр. шарени чушки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • универсална подправка - на Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, почистват и режат на едри парчета.

Лукът се бели и реже на полумесеци.

Варената наденица се реже на колелца.

В тенджера се слагат 3 с.л. олио и се сгорещява, след което се изсипват чушките и лукът в тенджерата. Задушават се зеленчуците за около 5 минути.

След се добавя 1 ч.л. червен пипер и от универсалната подправка, разбърква се с дървена лъжица и се добавя нарязаната наденица.

Захлупва се с капак и се оставя да къкри на бавен огън, добавете 50 мл вода и гответе, докато чушките и лукът в кавърмата омекнат.

От време навреме кавърмата с наденица се разбърква.

Накрая овкусете манджата със сол и черен пипер.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка: