Автентичен Клин

АнонименАнонимен
Новак
11
1
28/11/2019
"Насладете се на този автентичен Клин - рецепта, която никога няма да бъде твърде ретро "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 733
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в тенджера с вода и малко олио, като внимавате да не го разварите, а да остане ал денте - като за ризото.

След като оризът се поохлади, добавете яйцата, сиренето, млякото и сол на вкус, като е добре да опитате преди това сместа.

Объркайте добре сместа, която трябва да е по-рядка заради прясното мляко. Но не се притеснявайте - по време на печенето на клина оризът ще абсорбира излишната течност.

Намажете тавата обилно с масло и олио, за да не залепне клинът.

Сложете 3 кори за баница, като краищата им трябва да се подават извън стените на тавата. Сипете плънката за баницата, заравнете и преценете тя да не е по-дебела от 3 см. Загърнете отгоре с краищата на корите и сложете още 3 кори за капак.

Най-добре да печете автентичния клин на върху печка с дърва, но може и във фурната, но само на долен реотан.

След като се изпече, с помощта на дъска или нещо плоско, подобно, обърнете баницата, върнете я в намаслена тава и изпечете и от другата страна. Намажете обилно отгоре с масло.

Изпечете клина до златиста коричка, извадете и загърнете хубаво с кърпа, за да се задуши.

Може да приготвите клин на тиган, но в този случай разделете плънката на две или три -зависи колко е голям тиганът ви. Печете клина на слаб котлон, за да не загори, като отново се обръща.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар