Лозови сарми с булгур и сирене

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
112
21
268
1
29/11/2019
"Вкусни лозови сармички със сирене и булгур сервираме с млечно-чеснов сос и пожелаваме добър апетит "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо453
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата се попарват за секунди всяко едно в гореща вода и се оставят в гевгир да се отцедят от водата.

Двата вида лук се режат и се задушават в олиото. Към тях се добавя измитият и почистен ориз и булгур.

Разбърква се и се налива 1 ч.ч. вода. Оставя се на бавен огън да покъкри, докато изври водата.

След това добавяме натрошеното сирене и разбитото яйце, разбъркваме и махаме от котлона.

Овкусяваме със сол, черен пипер и пресен копър. Слагаме по една чаена лъжичка от сместа на всеки лозов лист и завиваме сармите. Преди да поставите навитата сарма в тенджерата, я стиснете леко в дланта си, да се отцеди от водата и да остане плътна лозова сарма.

Повторете процедурата, докато свършат продуктите. Така подредените лозови сарми в тенджерата ги полейте с олио и налейте вода, докато се покрият сармичките.

Поставете една чинийка да ги притисне и ги сложете да се варят на бавен огън, ако засилите огъня, има вероятност сармите да се разкъсат и оризът да излезе, затова ги варете на тих огън.

Докато се варят лозовите сарми с булгур, си пригответе млечен сос от кисело мляко, чесън и копър и при сервиране го поднесете като добавка към лозовите сарми с булгур и сирене.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар