Начин на приготвяне
В голяма купа смесете бялото брашно с пшеничения грис. Добавете захарта, солта, натрошената мая, затопленото прясно мляко с водата.
Замесете меко тесто. Докато месите, прибавяйте малко по малко омекналото краве масло. Измесеното добре тесто направете на топка, сложете го в купа, полейте с няколко капки зехтин.
Покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете тестото на топло, докато удвои обема си.
Втасалото тесто изсипете на набрашнена повърхност. Разточете го на голям правоъгълник.
Поръсете с натрошеното сирене и нарязания на кубчета салам.
Завийте правоъгълника на руло. С остър нож разрежете рулото на две еднакви части по дължина.
Усучете двата фитила и завийте на кравай. Подпъхнете добре краищата.
Прехвърлете получения венец в застлана с хартия за печене тава. Разбийте с вилица жълтъка с две супени лъжици прясно мляко и една зехтин. С четка намажете бриоша.
Поръсете обилно със сусам.
Изпечете пан бриош венеца на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.
Извадете готовото печиво, покрийте с кърпа за 5 мин и охладете на решетка.
Да ви е сладко!
Коментари