Агнешка супа с бакла

30/11/2019
"Да не забравите и няколко люти чушлета при поднасянето на вкусната агнешка супа с бакла "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Агнешките дреболии се сваряват и нарязват на ситно, а бульонът се прецежда.

2. Старият лук, домата и два стръка от пресния лук се смилат и запържват в олиото. Към тях се настъргва на фино ренде моркова и другия стрък лук се накълцва.

3. Към запържените зеленчуци се налива бульонът, овкусява се със сол, пипер и лъжица джоджен и се вари 15 минути под капак. Може да се долива вода за разреждане ако е необходимо.

4. Добавя се замразената бакла и нарязаните дреболии и се вари още 15-20 минути или колкото е посочено на пакета на боба. Бакла може да използвате и прясна, сварена предварително.

5. Супата се дърпа от огъня, слага се още ароматен джоджен и лъжица оцет и се оставя за 5 минути, за да спадне температурата.

6. За застройката жълтъците се разбиват с киселото мляко и щипка сол. Към тях се наливат два- три черпака от бульона на агнешката супа, за да се изравнят температурите, след това всичко се налива обратно в тенджерата.

7. Агнешката супа с бакла се поднася гореща с люти мариновани чушлета.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар