Начин на приготвяне
Агнешките дреболии се сваряват и нарязват на ситно, а бульонът се прецежда.
Старият лук, домата и два стръка от пресния лук се смилат и запържват в олиото. Към тях се настъргва на фино ренде моркова и другия стрък лук се накълцва.
Към запържените зеленчуци се налива бульонът, овкусява се със сол, пипер и лъжица джоджен и се вари 15 минути под капак. Може да се долива вода за разреждане ако е необходимо.
Добавя се замразената бакла и нарязаните дреболии и се вари още 15-20 минути или колкото е посочено на пакета на боба. Бакла може да използвате и прясна, сварена предварително.
Супата се дърпа от огъня, слага се още ароматен джоджен и лъжица оцет и се оставя за 5 минути, за да спадне температурата.
За застройката жълтъците се разбиват с киселото мляко и щипка сол. Към тях се наливат два- три черпака от бульона на агнешката супа, за да се изравнят температурите, след това всичко се налива обратно в тенджерата.
Агнешката супа с бакла се поднася гореща с люти мариновани чушлета.
Добър апетит!