Фритата с тиквички и спанак

01/12/2019
"Вкусна фритата с тиквички и спанак, която превръща всеки обикновен ден в празник "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 544
  • Преглеждания за месеца6544
  • Преглеждания за седмицата1128
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и чесънът се режат на ситно и запържват в зехтина.

Тиквичката се прави на малки парченца или настъргва на едро ренде и се слага при праза с щипка сол.

Добавя се спанакът - накъсани листа или цели, ако са бейби.

Зеленчуците се готвят до омекване и ако в тигана има твърде много мазнина се излива част от нея.

Яйцата се разбиват със солта и черния пипер. Към тях може да се добави лъжица- две прясно мляко за още по-сочна фритата.

Към зеленчуците се слагат магданозът и пармезанът в последния момент, за да запазят максимално вкуса си и се изливат равномерно яйцата. Тук е моментът да кажа, че тиганът ви трябва да е с незалепващо покритие и огнеупорна дръжка, а диаметърът му да бъде 25-26 см. за сравнително тънка фритата и малко по-малък за по-дебела.

След добавяне на яйцата огънят се намалява и се оставя да побелеят и се втвърдят по краищата.

Тиганът се пъха в загрята на 200 градуса фурна- горен реотан, за да се запече фритатата отгоре.

Това е и основната разлика по технологията на приготвяне, по която се различава от испанската тортиля, макар понякога и при фритата да се прилага същия подход с обръщане и запичане в самият тиган на котлона.

Поднася се топла, поръсена с ароматен риган и още свеж магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар