Сочна баница с локум и течен шоколад

Мария СимоваМария СимоваГуру116658109514
01/12/2019
"Представяте ли си вкуса на баница с локум и течен шоколад - и ние не искаме да си представяме, а направо да опитаме "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо823
  • Преглеждания за месеца822
  • Преглеждания за седмицата137
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа, той трябва да е студен. В тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете на котлона и варите за около 10 минути.

Прибавете ванилиите и разбъркайте, премахнете тенджерата от котлона и оставете да се охлади.

В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете олиото и предварително смесените пресято брашно и бакпулвер. Нарежете локума на ивици.

Всяка кора мажете с няколко лъжици от плънката равномерно. В началото на един от тесните страни на кората, редите ивиците локум и навивате на руло. Подредете рулата в намазана с олио тава (ползвах на фурната тавата) и ги нарежете на малки пурички.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса и печете за около 20 минути, до златист цвят отгоре.

Извадете тавата и полейте топлата баница със студения сироп, оставете да попие добре и охлади напълно.

Разтворете течния шоколад с малко олио на котлона и полейте баницата с шприц на ивици. Страхотна сладка баница!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар