Туршия с цвекло и зеле

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф81924611201
02/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зеле - 3 глави, около 3 кг
  • карфиол - 1 бр.
  • цвекло - 4 глави, средна големина
  • моркови - 1 кг
  • чушки - 4 - 5 бр. зелени
  • чушки - 5 бр. червени
  • целина - 1 връзка
  • сол - 1 ч.ч., ситна
  • захар - 2 ч.ч.
  • оцет - 3 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч., филтрирана или изворна
  • черен пипер - 20 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази зеленчукова салата е подходяща за бърза консумация.

Измиваме и почистваме добре зеленчуците от обелки и семена.

Зелките нарязваме на ситно или използваме блендер с подходящата приставка.

Морковите нарязваме на кръгчета, като за по-добра визия можете да използвате ренде.

Цвеклото и пиперките режем на тънки ивици.

Поставяме зеленчуците в подходящ съд и ги омешваме добре. Прибавяме и нарязания на едро кервиз.

От водата, солта, оцета и захарта приготвяме марината, която кипваме на огъня и оставяме да се охлади.

Туршията поставяме в големи буркани. Заливаме я с изстиналата марината.

Бурканите обръщаме всеки ден в продължение на седмица.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар