Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Крехко свинско с гъби и моркови в гърне

Крехко свинско с гъби и моркови в гърне

Крехко свинско с гъби и моркови в гърне
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Не знаем дали е от гърнето, но това свинско заслужава да бъде опитано от всеки човек"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 400 г
  • гъби - 200 г пресни микс
  • моркови - 3 бр.
  • праз - стрък
  • бульон - 1 ч.ч.
  • вино - 1 к.ч. Педро Хименес
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете кравето масло.

Измийте свинското бонфиле и го нарежете на дебели свински медальони. Поръсете със сол и черен пипер.

Запечатайте го от двете страни, извадете и заделете.

В същия тиган налейте бульона и изчакайте да заври. Добавете виното, изчакайте 5 минути и изключете.

На дъното на глинен гювеч сложете праза, нарязан на колелца.

Подредете отгоре месото, а върху него морковите и гъбите. Залейте със заделения бульон в тигана. Сложете сол и черен пипер.

Затворете гювеча със свинско и печете в студена фурна на 160 градуса около 3-4 часа.

Извадете и сервирайте свинското с гъби и моркови в гърне, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: