Постни шафранови сарми в гювеч

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
121
392
514
108
2
04/12/2019
"Давайте сармичките, че огладняхме "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо737
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовка на шафрана. Поставете посоченото количество в малко хладка вода да престои около половин час.

Нарежете възможно най-ситно лука, моркова и доматетите.

В тенджера загрейте олиото и започнете да запържвате първо лука, след това зеленчуците и накрая ориза.

Сложете и червения пипер. Изсипете вода, в която ще ври оризът. Разбъркайте и оставете да ври на тих огън.

Стрийте джоджена и също го поставете към ориза. Варете до полуготовност на оризовите зрънца. Спрете огъня и прибавете магданоза заедно с шафрана, който се е отпуснал. Разбъркайте добре и оставете да се охлади.

През това време си подгответе зелевите листа.

След това вземете гювеча, застелете дъното му с малко излишни зелеви листа и започнете да свивате сармите, като ги подреждате по големина - най-големите отдолу.

Накрая залейте с вода колкото е необходимо и печете във фурна при 170 градуса до готовност.

По желание сервирайте сармите топли или студени.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар