Начин на приготвяне
Обелете домата и почистете старателно от семките и сърцевината (това е необходимо, за да не се разводнява соленият мус).
Нарежете на парченца заедно с овчето сирене и чесъна. Сложете при тях рикотата и пасирайте.
В отделна купа разбийте сметаната, докато стане кремообразна. Сложете я на части в другата купа при пасираните продукти и с плавни движения разбъркайте до хомогенност и гладък мус от сирена.
Сметаната може да сипете и разбиете директно при другите съставки. Тогава става по-кремообразна и не толкова пухкава, но пък и в двата случая се получава добре.
Сервирайте този вкусен солен мус от сирена в елегантни чашки и украсете със свежи стръкчета босилек.
За компания на този лесен и сполучлив солен мус използвайте солени крекери или препечени филийки.
Добър апетит!