Вкусна Леща

05/12/2019
"Похапваме вкусна леща яхния с люто чушле и ни е доста добре "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 076
  • Преглеждания за месеца1082
  • Преглеждания за седмицата209
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • леща - 500 г почистена и добре измита
  • моркови - 1 голям настърган, на по - едро ренде
  • лук - 1 средно голяма глава, нарязана
  • магданоз - 1/2 връзка
  • универсална подправка - вегета
  • сол - на вкус
  • чубрица - ронена
  • черен пипер - на вкус
  • захар - щипка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л. или гъста паста
  • за запръжката
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. с връх
* мерки и количества
Супа от Леща

Начин на приготвяне

Слагам лука, моркова и магданоза да се сварят в средно голяма тенджера.

Когато омекнат, добавям добре измитата и почистена леща (ако има нужда, добавям още вода), също обеления и нарязан чесън.

Щом се свари лещата, слагам подправките и доматеното пюре.

Накрая правя запръжката за супата от леща, изсипвам при лещата и оставям да покъкри още 1 минутка, като разбърквам постоянно.

Вкусната леща поднасям задължително с люта чушка и счукан чесън с малко сол, оцет и вода.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ники
Ники
02.07.2020 14:39
Добавих половин червена пиперка и пресен джоджен.
0
0