Печена пъстърва с бобена салата

06/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се почиства добре /по желание се отстраняват главата и опашката/. Измива се.

Подготвя се намаслена тава. Рибата се посолява добре отвън и се слага в тавата.

Чесънът се обелва и нарязва на ситно. В хаванче се смачква със сол.

Магданозът се измива и нарязва на ситно.

В хаванчето се добавят магданозът и черен пипер. Разбърква се.

Тази смес се разпределя по равно в коремчетата на двете рибки. Лимонът се измива и се нарязва на колелца.

Слагат се по 2 парченца върху всяка риба. Слага се да се пече на не по-силна от 180°С фурна.

Бобът от консервата се отцежда от течността. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Бобът се овкусява със сол и лук.

След готовността на рибата се сервират по 1 риба с бобена салата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар