Печена пъстърва с бобена салата

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
292
2k
678
528
06/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо149
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се почиства добре /по желание се отстраняват главата и опашката/. Измива се.

Подготвя се намаслена тава. Рибата се посолява добре отвън и се слага в тавата.

Чесънът се обелва и нарязва на ситно. В хаванче се смачква със сол.

Магданозът се измива и нарязва на ситно.

В хаванчето се добавят магданозът и черен пипер. Разбърква се.

Тази смес се разпределя по равно в коремчетата на двете рибки. Лимонът се измива и се нарязва на колелца.

Слагат се по 2 парченца върху всяка риба. Слага се да се пече на не по-силна от 180°С фурна.

Бобът от консервата се отцежда от течността. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Бобът се овкусява със сол и лук.

След готовността на рибата се сервират по 1 риба с бобена салата.

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар