Пържени пилешки кожички с чесън

ЗорицаЗорица
Гуру
954
263
3048
5
08/12/2019
"И това ако не е едно то най-вкусните мезета, които познаваме - пържени пилешки кожички с чеснов сос, направо да ти се отвори глътката като ги гледаш "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пилешки кожички - 500 г
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън - 1 пакетче на прах
  • кимион - 1/2 к.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • олио - за пържене
  • чесън - 2 скилидки
  • лют червен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките кожички се измиват и подсушават. Нарязват се на еднакви малки правоъгълни парчета.

Поръсват се със сол, черен пипер, кимион и се оставят да се овкусят поне за половин час.

В тиган с незалепващо покритие се загрява олиото и се пуска за кратко обелените и разполовени скилидки чесън и щом си пуснат аромата в мазнината, се отстраняват.

Пилешките кожички се овалват в брашното, смесено с пакетчето чесън на прах, изтупват се от излишното количество и се изпържват в мазнината до златисто.

Прехвърлят се върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Поднасят се поръсени с лют червен пипер и по желание с млечен чеснов сос.

Чудесно мезе за всяко питие!

Наздраве и добър апетит с тези пържени пилешки кожички с чесън!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар