Ретро рибена супа

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Ретро рибена супа
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Рибена супа от едно време - вкусът от миналото няма аналог"

Необходими Продукти

  • риба - 2 бр. глави на голяма, толостолоб и шаран
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • девесил - 1 ч.л. сух
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре рибните глави, поставете ги в дълбока тенджера и ги покрийте със студена вода.

Добавете 1 ч.л. сол и варите до готовност за около 30 минути.

Прецедете бульона на рибата в друга чиста тенджера и прибавете почистените и нарязани на малки кубчета картофи, морков и лук.

Добавете сухите девесил, мащерка и олиото, варите на бавен огън до полуготовност на зеленчука.

Прибавете измития и прецеден ориз и предварително обезкостеното месо от главите на рибата, варите до готовност на ориза и зеленчука.

Премахнете рибената чорба от огъня и добавете нарязания магданоз в нея, разбъркайте и отделете 1 ч.ч. от чорбата.

В купа разбийте яйцето и добавете киселото мляко, разбъркайте и налейте на тънка струя от чорбата при непрекъснато бъркане.

Сипете готовата застройка при рибената супа, разбъркайте и оставете за 10 минути под капак, да се задуши.

Сервирайте гореща с парченце лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: