Шопски гювеч със зеленчуци

ГеновеваГеновева
Чирак
103
17
243
08/12/2019
"Има от всичко и по много, на това му викаме истински шопски гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 095
  • Преглеждания за месеца588
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят и режат на едри кубчета. Морковите и чушките също.

Лукът се бели и реже и той. Всичко се сипва на дъното на голям гювеч.

Посолява се, полива се с олио, добавя се червен пипер и зеленчукова поправка на Маги и се разбърква.

Добавя ме бланширания зелен боб.

Месото го припенваме, измиваме и го посоляваме. Редим го в гювеча и поръсваме с червен пипер и черен пипер.

Отгоре изсипваме доматите и редим бамята и граха. Добавяме още 2 с.л. олио и наливаме вода 1 пръст, преди да се покрият зеленчуците.

Ако обичате и искате да има повече сос, покрийте зеленчуците с вода.

Захлупваме капака и слагаме в студена фурна. Пускаме фурната на 150 градуса.

Печем около 2 часа 2 часа и 30 минути, след което махаме капака, разбъркваме и връщаме във фурната да се запече малко отгоре гювечът по шопски.

Отгоре поръсете свинското със зеленчуци с пресен магданоз.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар