Начин на приготвяне
Картофите се белят и режат на едри кубчета. Морковите и чушките също.
Лукът се бели и реже и той. Всичко се сипва на дъното на голям гювеч.
Посолява се, полива се с олио, добавя се червен пипер и зеленчукова поправка на Маги и се разбърква.
Добавя ме бланширания зелен боб.
Месото го припенваме, измиваме и го посоляваме. Редим го в гювеча и поръсваме с червен пипер и черен пипер.
Отгоре изсипваме доматите и редим бамята и граха. Добавяме още 2 с.л. олио и наливаме вода 1 пръст, преди да се покрият зеленчуците.
Ако обичате и искате да има повече сос, покрийте зеленчуците с вода.
Захлупваме капака и слагаме в студена фурна. Пускаме фурната на 150 градуса.
Печем около 2 часа 2 часа и 30 минути, след което махаме капака, разбъркваме и връщаме във фурната да се запече малко отгоре гювечът по шопски.
Отгоре поръсете свинското със зеленчуци с пресен магданоз.
Да ви е сладко!