Чорба от шарен зрял фасул и ориз

13/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шареният фасул се залива с вряла вода и се оставя да постои 30 мин.

След това се залива със студена вода и се вари 30 минути, отцежда се, залива се с нова вода - добавят се 2 с.л. олио и чубрица и се вари до омекване.

В тиган слагаме останалата мазнина, задушаваме нарязания на ситно лук с ориз, червен пипер, малко вода и оставяме да набъбне.

Объркваме чорбата със почти готовия ориз, посоляваме, поръсваме с черен пипер и дребно нарязан джоджен и след няколко минути се отстраняват от котлона. Поднасяме боб чорбата топла.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мила Тонкова
Мила Тонкова
24.03.2020 19:01
Вкусотия! :)
0
0