Начин на приготвяне
Първото нещо, което трябва да се направи, е да сварите яйцата. Трябва да са добре сварени.
Докато се варят яйцата, нарязваме на ситно лука (аз го смилам на робота). И го изсипваме в купа.
Следващата съставка, която трябва да подготвим, е каймата.
В друга купа смесваме суровата кайма с подправките и леко я запържваме до полуготовност.
След като е готова, я изсипваме при лука. Към тях прибавяме и ситно нарязаните яйца и хубаво разбъркваме.
След като сместа ни е готова, вземаме единия блат бутертесто, леко го разточваме с точилката и го слагаме в тавата върху хартия за печене.
Поръсваме го със сместа равномерно и навсякъде и покриваме с втория блат.
Леко го надупчваме пирога с вилица и намазваме с масло.
Поръсваме пожелание с настърган кашкавал.
Слагаме пирога с кайма да се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна (за около 20 Мин.)
Най-вкусно е, когато е изстинало, но може и да се яде топло.