Начин на приготвяне
Кипнете около 1.5 л подсолена вода и пуснете вътре пресния грах да се свари. Когато омекне го отцедете и пюрирайте.
Запечете брашното за няколко минути в сух тикан, след това го разредете с прясното мляко, като бъркате непрекъснато за да се получи гладка смес.
Разредете сместа с малко от граховия бульон. Добавете и пасирания грах и оставете да къкри на тих огън. Овкусете със сол и 1-2 лъжици масло.
Нарежете хляба на кубчета, а чесновите скилидки на 2-3 парчета. Загрейте остатъка от маслото и запържете в него чесъна за кратко. Когато започне да покафенява го извадете от горещата мазнина и изсипете вътре хлебните кубчета.
Поднесете кремсупата топла, поръсена с пресен копър и ароматни хлебни кубчета.