Ориз с пилешки бутчета в млечна марината

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
311
865
89
3
10/12/2019
"Винаги е добра идея да сготвите пиле с ориз, но това е направо задължително - тайната е в маринатата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 400
  • Преглеждания за месеца933
  • Преглеждания за седмицата98
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • масло - 60 г
  • сол - на вкус
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • ЗА МАРИНАТА
  • прясно мляко - 200 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете млякото, черния пипер и зеленчуковата подправка.

Разбъркайте и с нея залейте бутчетата. Оставете така да престоят около 1 час.

В тиган загрейте маслото и олиото и в тях запържете от двете страни за около 10 мин отцедените от марината пилешки бутчета.

След което ги извадете и подредете в тавичка.

В същата мазнина сложете нарязаният на дребно лук и задушете до златисто.

Прибавете измития и отцеден ориз и го задушавайте, докато стане стъклен.

Добавете към ориза и останалата марината, в която са били бутчетата, добавете щипка сол и разбъркайте добре.

Разпределете сместа между бутчетата и налейте 3 чаши топла вода.

Гответе пилето с ориз в загрята фурна на 200°C за около 45 минути.

Извадете готовия ориз с пилешки бутчета и го поръсете с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар