Начин на приготвяне
В купа смесете млякото, черния пипер и зеленчуковата подправка.
Разбъркайте и с нея залейте бутчетата. Оставете така да престоят около 1 час.
В тиган загрейте маслото и олиото и в тях запържете от двете страни за около 10 мин отцедените от марината пилешки бутчета.
След което ги извадете и подредете в тавичка.
В същата мазнина сложете нарязаният на дребно лук и задушете до златисто.
Прибавете измития и отцеден ориз и го задушавайте, докато стане стъклен.
Добавете към ориза и останалата марината, в която са били бутчетата, добавете щипка сол и разбъркайте добре.
Разпределете сместа между бутчетата и налейте 3 чаши топла вода.
Гответе пилето с ориз в загрята фурна на 200°C за около 45 минути.
Извадете готовия ориз с пилешки бутчета и го поръсете с нарязан на дребно пресен магданоз.