Боб плакия с пушени свински ребра

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
11/12/2019
"Когато видите пред себе си боб плакия със свински ребърца, няма да искате да станете от масата "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 665
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за една нощ. Водата се излива, налива се нова и се слага малко 1 кафена лъжичка сода.

Щом водата заври отново, се изхвърля и сменя с нова. Бобът се прехвърля в тенджера под налягане заедно с малко олио, червен пипер, нарязаните на дребно лук и чушка.

Добавят се нарязаните на кръгчета морков, пащърнак, цели скилидки чесън и вода.

Тенджерата се затваря добре и бобът се вари за около петнайсет минути.

След това се маха капакът, боб яхнията се овкусява със сол, сух джоджен, целина, мащерка и се прибавят нарязани на дребно 2 домата.

След разбъркване бобът се прехвърля в тава, поръсена с препечено брашно, слагат се нарязаните пушени ребра и по желание може да се добави 1 сушена люта чушка.

Останалият домат се нарязва на кръгчета и се нарежда върху боба.

Тавата се слага във фурна и плакията се пече на 200 градуса.

След като получи лека коричка, бобът плакия с пушено свински ребра.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#172882
Това смилянски боб ли е?
0
0