Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Ароматни яйца в гювечета

Ароматни яйца в гювечета

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Ароматни яйца в гювечета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Леко повдигате капака на гювечето и от него се разнася неустоима аромат на нещо ужасно вкусно"

Необходими Продукти

  • сметана - 6 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • праз - 1 стъбло
  • сирене - по 1 плочка в гювече
  • масло - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • градински чай - 6 - 8 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме само бялата част на праза (ако нямате праз, може да го замените с пресен лук). Нарязваме я на ситно и я запържваме в 1 с.л. масло и 1-2 щипки сол.

Когато празът омекне, добавяме сметаната и кипваме. Варим на умерен огън 7-8 минути. Овкусяваме с индийско орехче и черен пипер.

Подреждаме гювечетата в тава с вода. Подмазваме ги с останалото масло. Разпределяме сместа между тях и във всяко слагаме по плочка сирене и 1 яйца. Запичаме ги за около 15 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна, на водна баня.

Загряваме 1-2 с.л. олио и запържваме в него листата салвия (градински чай) докато станат хрупкави и гарнираме с тях горещото ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: