Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с картофи и праз в гювеч

Пържоли с картофи и праз в гювеч

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пържоли с картофи и праз в гювеч
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Правим вкусен гювеч с пържоли, картофи и праз и ви споделяме рецептата, защото всеки трябва да опита това ястие"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1. 5 кг
  • картофи - 800 г
  • праз - 1 - 2 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолите със сол и черен пипер на вкус. В тиган запечатайте пържолите.

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на кубчета. Почистете праза и го нарежете на ситно.

В гювеч подредете картофите, прибавете праза, поръсете със сол и разбъркайте.

Подредете пържолите, добавете и лимона нарязан на шайби. Залейте с чашата вино и соевия сос.

Добавете нарязания на ситно магданоз и малко вода. Сложете да се пече във фурната.

При готвене в гювеч не трябва да се загрява предварително фурната. Когато картофите са сготвени, ястието е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: