Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Свински Крачета с Ориз на Фурна

Свински Крачета с Ориз на Фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свински Крачета с Ориз на Фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6
"Свинските крачета с ориз на фурна са истински деликатес"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 3 бр.
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 малка глава
  • ориз - 200 г
  • бульон - 650 г зеленчуков
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте хубаво предварително свинските крачета.

Залейте ги в тенджера със студена вода и варете около 2 часа или докато започне да пада месото от кокала.

При готовност извадете и почистете всички костички от месото.

Нарежете лука на ситно, а почистените предварително гъби на тънки парченца.

Загрейте олиото на умерена температура на котлона в дълбок тиган.

Запържете лука за около 2 мин и добавете гъбите. Пържете около 8 мин, като разбърквате периодично. Добавете ориза и овкусете с черния пипер.

Ако използвате бульон на кубче, не солете, тъй като бульонът ще бъде достатъчно солен. Разбъркайте хубаво и добавете 2 черпака от бульона.

Гответе, докато оризът поеме бульона.

Подгответе тава. Сипете ориза с останалия бульон в тавата.

Добавете като разпределите навсякъде месото от свинските крачета.

Запечете във фурна на 180°C за около 40 мин или докато се сготви оризът на фурна и поеме бульонът.

Сервирайте свинските крачета с ориз на фурна, като по желание може да поръсите ястието с люта шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: