Начин на приготвяне
В дълбока купа сложете брашното от теф заедно със содата, канелата, джинджифила, кокосовата захар и солта и разбъркайте
Добавете олиото, меда и лененото семе, което предварително сте разбъркали с водата, така че да се получи гелообразна смес.
Разбъркайте всичко с ръце, така че да получите лъскаво тесто, което не лепне.
Оформете сладки с големина на орех и ги сплескайте леко.
Сложете топчетата в тава, покрита с хартия за печене, и поръсете всяко топче с малко кокосова захар.
Печете коледните сладки в предварително загрята на 170°С фурна за 13-14 минути.
Извадете от фурната и преместете веган сладките върху решетка да изстинат напълно - внимавайте, защото са меки.
След като изстинат, съхранявайте коледните сладки с брашно от теф в кутия.