Начин на приготвяне
Започнете с млечния крем - в тенджера с дебело дъно пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ванилиите и захарта, налейте на тънка струя при непрекъснато бъркане студеното прясно мляко, докато стане еднородна смес (без бучици).
Поставете тенджерата на умерен огън и варите до сгъстяване при непрекъснато бъркане.
Оставете крема да се охлади, като периодично разбърквате.
Заемете се със кейка - в купа чукнете яйцата и добавете захарта, разбийте на пухкав крем с миксера. Налейте на тънка струя последователно олиото и прясното мляко.
В друга купа пресейте брашното, прибавете какаото и бакпулвера, разбъркайте и прибавете сухата смес на етапи към течната, бъркайки с шпатула до еднородна смес.
В тава, постлана с хартия за печене, сипете кейковата смес равномерно. В средата на тавата сипвате на купчинка крема, така че отстрани 4-5 см да няма крем, за да може шоколадовият сладкиш да се надуе и да затвори крема отстрани.
Поставете тавата със сладкиша с крем в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 40 минути до суха клечка на кейка.
Извадете шоколадовия сладкиш с крем Кратер да се охлади и глазирайте с разтопения шоколад с 2-3 с.л. прясно мляко.