Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Поширани Яйца»Филбертини (рождествени лешникови сладки)

Филбертини (рождествени лешникови сладки)

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Филбертини (рождествени лешникови сладки)
Снимка: Росица Петрова
1 / 9
20/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
45
"Страхотни коледни сладки с лешници, към които бихме добавили само чаша топло мляко и запалена камина край елхата"

Необходими Продукти

  • лешници - 150 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 200 г
  • яйца - 3 бр. (само жълтъци)
  • захар - 130 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • кардамон - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете лешниците в блендер. Заделете половината от тях за овалваме на коледните сладки.

Маслото трябва да е престояло на стайна температура поне 30 минути.

В купа пресейте брашното. Прибавете захарта, ванилиите, бакпулвера и маслото, предварително нарязано на кубчета. Разбъркайте добре с ръце, докато маслото се поеме.

След това прибавете половината от лешниците, жълтъците и кардамона. Замесете тесто и оформете на топка. Завийте го в стреч фолио и сложете в хладилник за 30 минути.

От охладеното тесто късайте късчета с големина на орех, които оваляйте в смлени лешници.

Застелете тава с хартия за печене. Подредете сладките на разстояние и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

След като Филбертини се охладят напълно, съхранявайте в затворена кутия.

От тази доза излезнаха 45 броя рожденствени коледни сладки Филбертини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: